iDesign лого
Маркетинг и социјални медиуми Маркетинг и социјални медиуми
Користење на интернет маркетинг и социјални медиуми имаат потенцијал да го претворат вашето хоби или бизнис во препознатлив бренд. Со тоа и поинтерактивен однос... Маркетинг и социјални медиуми

Користење на интернет маркетинг и социјални медиуми имаат потенцијал да го претворат вашето хоби или бизнис во препознатлив бренд. Со тоа и поинтерактивен однос на корисниците/клиентите со вашиот бренд. Овој пакет вклучува алатки и вештини, како и технологии кои ќе го промовираат вашиот веб-сајт на најдобар можен начин. Со интернет маркетинг алатките вие ќе добиете?

  • Зголемување на посетите на вашата веб страна за неколку пати
  • Подобро позиционирање на пребарувачите, особено на Google
  • Зголемен профит

Која е статистиката за корисниците на интернетот:

89% пред да купат нешто го бараат производот на интернет

46% од сите пребарувања се услуги или производи

60% од пребарувачите ги посетуваат само првите три страни на Гугл.

9/10 компании имаат контент маркетинг

27 милиони натписи се споделуваат секој ден

88% од B2C компаниите кои имаат блог имаат поголема продажба од оние кои немаат

компаниите кои имаат блог имаат 55% повеќе посетители

Како со социјалните медиуми

Маркетинг на социјални медиуми се состои од споделување на содржини кои другите понатаму ќе ги споделуваат за да се добие свесност за брендот, услугата, производот.

Придобивки од маркетинг и социјални медиуми

Преку овој вид на рекламирање вие добивате директен контакт со потенцијалните клиенти како и фидбек во реално време. На тој начин клиентите ви поставуваат прашања, добиваат одговори, даваат кометари и сугестии, или накратко се чуствуваат како дел од брендот и имаат лична врска со него.

Која е најдобрата платформа за вас?

Одговор на ова прашање е едноставен – таму каде што се вашите таргет корисници. Со детална анализа и креирање на таргет групи на корисници, нивно мапирање и лоцирање, се пристапува кој придобивање и конвертирање од посетители во клиенти.

Услуги за маркетинг и социјални медиуми

Пред да започнете со реклама на социјални медиуми, некои работи се задолжителни. А тоа е да имате лого и воспоствен корпоративен идентитет, квалитетен веб дизајн, релевантна содржина и оптимизација на пребарувачи.

Доколку се одлучите за iDesign вие добивате:

  • consulting and the creation of your social media strategy (competitors analysis included);
  • SMM analytics and performance reporting;
  • Creating unique Facebook, Twitter and Google+ pages with cover and profile pictures;
  • Facebook advertising;
  • YouTube advertising.

Без разлика каква е големината на субјектот, дали е физичко лице или правно, дали е личен блог, страна за вести, занимливости или пак за вашето милениче – сите имаат придобивки од социјалните медиуми.

Побарајте понуда за маркетинг и социјални медиуми

Многу компании и секако вашата конкуренција веќе ги користат овие алатки за промоција. Ако имате веб страна или ако немате, побарајте не и ние ќе изготвите план и стратегија за вашето онлајн присуство и промоција.